Idag blev det en väldigt god middag! Till förrätt åt vi kantareller plockade av svärmor, och efter det fejk osso buco. Det här är en av mina favoriträtter, och jag tänkte nu göra som alla andra bloggare lägga upp hur man gör.
Börja med att tärna morötter, lök och selleri. Fräs i en kastrull och häll på en burk krossade tomater. Toppa med vin (brukar ha vitt, men idag hade vi bara rött hemma) vatten och en buljongtärning. Krydda med lagerblad, timjan, salt och peppar. Jag hade i en skvätt oregano och basilika oxå.
När du rensat och skivat upp fläskfilén steker du dem snabbt, och sen ner med dem i grytan. Låt det puttra tills det är klart.
När du lagt upp maten på tallriken toppar du med gremolata (persilja, vitlök och citronskal)
Till grytan gjorde jag chèvrerisoni. Koka upp risoni, häll av vattnet och lägg i chèvre och lite creme fraîche och rör ihop.
Tanken var att jag skulle lägga upp bilder under varje steg, men det gick inte från mobilen så här ser man bilderna huller om buller :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar